Min uke 38

Mors uke 38 og babyens uke 36: Utrolig at det går an å bli så svær uten at man sprekker!

Av Jordmor Siri von Krogh, barnimagen.com

Babyen er nå 46,5 centimeter lang og veier ca 2750 gram. De fleste babyer blir født med blå øyne, det kan ta opptil ett år før de blir brune hos dem som har arvestoff til det.

AdTech Ad

Du selv er nå høyst sannsynlig ganske klar til å føde fordi du er lei av den store magen som du må ha med overalt. Det er ganske utrolig å stå og se på seg selv og at det går an å bli så svær uten at man sprekker! At babyen er så stor og faktisk også skal ut. Hvordan, bekymrer deg kanskje ikke så mye lenger for du har egentlig bare lyst til å bli ferdig. «Ja da, det gjør litt vondt, men det skal jeg tåle bare jeg blir kvitt magen!» Mange drømmer om å skulle sove på magen om natten igjen, snart blir det en realitet!

Ha fokus på denne lille fantastiske personen som snart skal ligge i armene dine og som du skal bli kjent med utapå også.

Jeg skal ikke påstå dette, men jeg innbiller meg at om du er av dem som ikke er helt klar til å føde ennå, så gjør du det ikke heller. Det psykiske spiller også inn.
Man vet ennå ikke alt om hva det er som setter igang en fødsel, det er et samspill mellom barnets hormoner og mors og livmorens størrelse. Genetikk spiller også inn her i mange tilfeller. Sjansen er ganske stor for at dersom moren din fødte sånn eller slik, så gjør du det også. Men det er selvfølgelig ingen regel.

 

I SAY…

JEG ER LEI LEI LEI LEI LEI LEI LEI, og vil ha lillebaby ut nååååå!

Men samtidig er jeg litt vemodig for at dette kanskje er mine siste dager og uker EVER som gravid, og at det er de siste dagene og ukene jeg «kun» har Milla å ta hånd om. Det vil bli så annerledes med to. Men nå klarer jeg å se for meg den lille i klærne vi har vasket og gjort klart, jeg kan se for meg sene kvelder med amming og baby sovende i armene mine. Kan se for meg at jeg har med meg baby og nyevogna på shopping, da jeg får flat mage igjen akkurat  i tide til høstmoten setter inn 😀 Jeg kan se for meg å ha pulsetimer igjen, teamteach med Maia. At alle formiddagstimene mine på Sats i permisjonen kommer til å kræsje med alle spedbarnsundersøkelsene på helsestasjonen, og at jeg blir den kjipe som må booke om alle tider vi får der. Jeg ser for meg hysteriske kvelder der jeg blir sittende med unge i puppen, med en annen unge som i ammetiden har «frie tøyler» siden mamma ikke ser, og pappa er på jobb. HAHAHA!

Jeg er ganske letta over Fredrik sin timeplan på BI; han har fått timeplanen sin for høsten, og det ser veldig bra ut. Det skal gå fint å kombinere det med litt jobbing for hans del, uten at jeg behøver å ha hver eneste kveld helt alene. Han trenger ettermiddager og kvelder på å lese, men det er stooor hjelp for meg at han er her i leggetiden. Da tror jeg det skal gå mye lettere i starten i hvert fall.

Så nå går jeg i grunn bare å venter på min nye hverdag, og må vel si at jeg er ganske fornøyd med venteværet jeg har fått idag; så får prøve å utnytte dagen max.

 

Og JA; det er ganske utrolig at det går an å bli så stor uten å sprekke; igår fikk  jeg et overlass med komplimenter fra dama i fiskedisken på ica storo; jeg var visst sååå nydelig, nydelig mage, nydelig kjole osv osv. Jeg blir jo dritflau og prøver å skygge banen ASAP; sånt er jeg ikke heelt comfy med å høre, selv om jeg nok kanskje strutta litt mer ut av butikken enn det jeg gjorde på vei inn. Hehe, helt til jeg så speilbildet mitt i vinduet på en av butikkene og ble slått ned på jorda igjen ;).. Still the same SPREKKFERDIGE me.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s